Gamle og nye klubbmestere

I følge kjennere var det første gang klubbmesterskapet ble arrangert med godt vær. Vibeke Olsen og Tony Kristensen benyttet anledningen til å gjenerobre en tittel begge har hatt tidligere. Hans Magne Ellingsen ble for første gang klubbmester i seniorklassen, mens Håkon Færevåg tok sin første tittel i juniorklassen. Britt Eli Kristiansen forsvarte tittelen nok en gang.

Vinnere KM 2013

Håkon Færevåg ledet juniorklassen nesten fra første slag. Stødig spill fra 17-åringen gjorde at han neste cruiset inn til sitt første mesterskap. Håkon gjorde sitt andre comeback på golfbanen bare for et par uker siden, men grunnferdighetene var mer enn gode nok til å sikre seieren. Andreplassen gikk til Frode Frostad Gulichsen mens Dan Haukås sikret seg tredjeplass.

Tony Kristensen hadde en solid ledelse etter første dag, med seks slag ned til regjerende mester Magnus Utkilen. Søndag gjorde  Tony det mer spennende for seg selv ved å slå både førsteballen og den første provisoriske inn i tjukkroughen på utslaget fra hull en. Ingen av balene var å finne, så da måtte Kristensen spille på tredjeballen. Han endte opp med ni slag, mens Magnus sikret paret. Utover på frontnine ble det flere hull som ikke ble slik Tony Hadde tenkt. På et tidspunkt var hele ledelsen oppspist, men Tony kom tilbake. På backnine satt spillet igjen slik Tony virkelig kan, og ved oppsummering etter endt runde var han ni slag foran nummer to, Nils Klyve. Fjorårsvinner Magnus Utkilen måtte ta til takke med tredjeplass. Fjerdemann ble Bjarne Bakke, som stålte over plasseringen.
– Min beste plassering noen gang, smilte Bakke. Tom Dale tok femteplassen, mens Knut Langeland stakk av med sjettepremien på bedre siste tre enn Christer Heggernes.

Dameklassen så lenge ut til å bli uspennende. Evigunge Britt Eli Kristiansen hadde tre slags ledelse på Vibeke Olsen etter lørdagen, med Haldis Håpoldøy like bak der igjen. Britt begynte stødig og godt søndag, mens Vibeke ikke helt hadde flyten i spillet på e første ni. På backnine begynte imidlertid Vibeke å få orden på spillet igjen, samtidig som Britt fikk mer trøbbel. Etter 15 hull var Britt fore foran, men på de to neste gikk det en smule skeis for fru Kristiansen. Samtidig var Vibeke i flytsonen. Etter 36 hull var de to damene likt, så dermed måtte det omspill til for å kåre en vinner. Britt gikk i bunkeren og fikk en uheldig førsteslag i sandgropen. Hun kom seg ut av bunkeren på tre, men måtte bruke to putter for å få ballen i koppen. Vibeke klarte seg med et innspill til green og to putter, og kunne dermed juble for sitt andre klubbmesterskap. Haldis Håpoldøy gled pent inn til tredjeplassen.

Britt fikk likevel med seg en pokal hjem. Ingen truet den evigunge damen i klassen for senior damer. Haldis Håpoldøy ble nummer to og Kitty Kristensen sikret seg den tredje premien i denne klassen.

Herrer senior var mer spennende. Lars Ove Røyrvik ledet etter første dag. Bak lurte ringrever som Hans Magne Ellingsen, Atle Fosse og Jan Erik Arnøy. Mulig han spilte litt mye kort kvelden før, for de tre bak to sakte men sikkert igjen Røyrvik. Etter 36 hull stod Ellingsen igjen som seniormester, med Atle Fosse på andreplass og fjorårsmester jan Erik Arnøy på tredje.

62 spillere stilte til start, av 64 påmeldte. To måtte trekke seg fra spill før mesterskapet startet. 58 spillere fullførte. To måtte kaste inn håndkledet på grunn av skade, mens en spiller dukket ikke opp til spill andre dag. Siste tilfelle gjorde at tre som ikke klarte cuten da denne ble utført, ville fått spille likevel om vedkommende hadde meldt fra om uteblivelse søndag.

Turneringskomiteen vil takke Arnljot Kjærgård fra Herdla Golf AS for god bistand med de banemessige forhold, Bodil Kjærgård for at hun alltid stiller opp med sine vafler, samt Erik Brurås og Erik Bertelsen for hjelpen med å rapportere inn score under søndagens runde. Så må vi ikke glemme Trine Thomsen med fabelaktig assistanse i sekretariatet. For fremtiden håper turneringskomiteen flere vil bidra med litt innsats under de turneringer klubben har. Det er alltid plass til ledige hender.

KM 2013 01

Oppvarming søndag morgen.

KM 2013 02

Lederballen for damer, Vibeke, Britt og Haldis.

KM 2013 03

Lederballen for herrer, Magnus, Tony og Nils.

KM 2013 04

Vandrepokalene.

KM 2013 05

I herreklassen ble de seks beste premiert, i de andre klassene ble det delt ut premie til de tre beste.

Forsidebildet er tatt av Atle Færevåg, de andre av Trine thomsen.