Golf på Askøy utenfor Bergen

Klubbmesterskapene 2014

I vind fra sørøst og med noen få regndråper, ble det trettende KM på Herdla avholdt. Som ventet ble det i herreklassen en kamp mellom forhåndsfavorittene Magnus Utkilen og Tony Kristensen. Tony viste seg å bli den sterkeste denne gangen, etterfulgt av Magnus og Jan Erik Arnøy. Søndag spilte Tony fantastisk, og var fire under etter ti hull. Alle håpet på banerekord, men en dessverre fikk han en dobbelt-bogey på hull 17. Medspillerne mente de fjorten første hullene var det beste noen hadde spilt på Herdla, og at han ikke var i nærheten av en bogey. Selv om det ikke ble ny banerekord, ble mesterskapsrekorden senket med hele fem slag til +1 totalt.

I dameklassen ble det en tett kamp mellom fjorårsvinner Vibeke Olsen, og tidligere vinner Britt Kristiansen. Det ble til slutt Vibeke som klarte å forsvare tittelen med ett slags margin. Britt vant derimot Damer Senior fjerde året på rad, en fantastisk prestasjon.

I Herrer Senior ble det en klar seier til Jan Erik Arnøy foran fjorårsvinner Hans Magne Ellingsen og Eilert Svellingen. Jan Erik ble også mester i 2012.

Håkon Færevåg var tittelforsvarer i Juniorklassen, og skuffet heller ikke i år. Håkon vant foran Remy Knutsvik og Dan Haukås.

Gjennomføringen av KM foregikk knirkefritt takket være vår eminente turneringsleder Erik Berthelsen. Det var 57 menn og 8 damer som deltok i årets mesterskap, og vi takker alle for oppmøtet. Vi takker også Erik og andre frivillige, og gratulerer alle premievinnerne. Resultater finner dere her eller i GolfBox.

KM_Vinnere_2014