Regiontour Hordaland på Herdla

Tillater meg å kopiere teksten fra Regiontour Hordaland sine FB sider;

Regiontouren 2019 er offisielt i gang og i løpet at helgen har vi unnagjort både Sotra og Herdla. I regiontour-sammenheng er det to separate turneringer, men spilleren med lavest score over begge rundene sikret seg også wild-card til Norgescup på Meland førstkommende helg.

Sotra GK var først ut, og selv med litt regn, var det gode spilleforhold. Eirik Hansen Skjold tok godt vare på hjemmebanefordelen etter sin runde på 61 (+1). Nr. 2 – kun slaget bak – kom Alexander Chad Haukedal fra Bergen GK. Det ble også et hyggelig gjensyn med Fanas Øyvind Bjørnestad. Han har ikke vært med på “touren” siden 2015, og gjorde en god figur da han ble nr 3 etter sin solide 63-runde (+3).

På Herdla startet også dagen med litt regn, men lite og ingen vind gjorde sitt til gode forhold. Herdla fortjener mye ros for at de ved denne anledningen prøvde ut 18 utslagssteder. På hull 1 var teeboksen trukket 20 meter lenger bak, mens man på hull 10 slo ut fra det originale hull 1. Hull 13 ble også spektakulert – da teeboksen var satt godt ut til høyre for “busskuret”. Hullet ble dermed 20 meter lenger og man fikk en helt annen vinkel til greenen.

Well done, Herdla!

Sportslig ble det en meget spennende affære. Flere spillere lå og knivet i tet-sjiktet med kun få hull igjen å spille. Mats Engeberg fra Meland ledet i klubbhuset på 64 (+2) da de siste ballene nærmet seg mål. Først tok Even Røsæther (Sotra GK) over teten da han postet en 63-runde. Deretter tangerte Henrik Guldbrandsøy denne. Henrik startet forøvrig med en trippel-bogey på hull 1, og var faktisk hele 6 over etter hull 4. Men etter en mesterlig avslutning med birdies på 14., 16. og 18, holdt det akkurat til å dele teten med Røsæther.

I siste ball lå også Jens Engeseth (Meland GK) godt an og ledet med ett slag med to hull igjen. Dessverre for Jens måtte han tåle en bogey på hull 17 og dermed endte også han på +1. Altså 3 mann i omspill.

På omspillshullet var det imidlertid absolutt ingen tvil om hvem som kom til å ta det. Flagget stod bak til venstre. Røsæther misset green kort høyre. Engeseth la seg i høyre greenkant mens Henrik stiffet pinnen til tap-in – se bilde) Verken Even gjorde bogey, Jens gjorde par og Henrik naturligvis birdie. Dermed ble det back to back seier på Herdla for Henrik som også i fjor vant etter omspill.

I utgangspunktet ble de to willdcardene til Garmin Norgescup på Meland vunnet av Even Røsæther og Alexander Chad Haukedal. MEN … mr Haukedal er reist bort og Even har for høyt HCP. De går dermed videre til Jens Engeseth og Henrik Guldbrandsøy. Spillerne selv er ansvarlig for påmelding.

Vi gratulerer alle vinnere

Neste Regiontour er på Bjørnefjorden GK lørdag 1.juni og Bergen GK søndag 2.juni.

1 plass, Henrik i midten, T2 Jens til venstre og Even til høyre.

Her fra omspill på hull 18

Banen er åpen