Golf på Askøy utenfor Bergen

spillehastighet og trivsel

 

Bli med å gjøre golfrunden like kjekk for alle!

Små enkle tips for alle, om du er ny i sporten eller en av de mer erfarne kan alle bidra med sitt. Golfens etikette forteller noe om hvordan en forventer at hver og en skal ta vare på hverandre og banen. Her kommer noen tips du kan ta med på veien.

På de fleste golfbaner må hver enkelt ta et tak for å vedlikeholde banen slik at de som kommer i flightene etter oss skal få samme gode opplevelse som en selv.

Her gjelder relativt enkle grep, reparere divot en har forårsaket, fikse nedslagsmerker på green og ikke minst rake bunkers etter besøk her.

Bunkers kan være krevede nok i seg selv, ekstra frustrerende er det å øke vanskelighetsgraden i dette hinderet når ballen har funnet veien ned i noens dype skotråkk.

Mange synder mot dette på Herdla, her har vi et klart forbedringsområde.

 

Spillhastighet varierer hos mange.

Noen baner har klare tidskrav en må overholde, på Herdla er det mindre føringer for dette. Det er derfor kanskje desto viktigere at en har et øye bakover.

Ikke alle «springer», slår snorrett og langt. Noen rusler og koser seg og nyter den flotte banen og utsikten. På Herdla bør dette være helt innenfor.

Men sakte spill med mye venting kan fort være ødeleggende for mange, ulik spillhastighet for de som kommer bak kan derfor bidra til å gjøre runden litt sur.

Etiketten sier at dersom man ved antall slag skjønner at poeng på hullet ikke lengre kan oppnås, bør en plukke opp ballen og gå videre til neste hull. Dette bidrar til høyere spillhastighet. En klar oppfordring videre er at du kikker bakover fra tid til annen for å se om det er noen som har høyere hastighet enn en selv, slipp igjennom og bidra til å skape god stemning.

Hilsen ivrig golfer