Banen

Herdla Golfbane
Herdla Golfklubb holder til på Herdla Golfbane, som du finner på øyen Herdla nord på Askøy ved Bergen. Dette er en idyllisk seaside-course. Det er sjøutsikt fra samtlige hull. Hjeltefjorden i vest og Herdlefjorden i øst. Et yrende fugleliv merkes på øyen (236 registrerte arter). Et daglig syn er når havørn svinger innom for å sjekke om det er noen “Eagles i luften”. På sjøen seiler cruiseskipene forbi på sin ferd til og fra Bergen. Er du ekstra heldig dukker en spekkhogger eller annen hval opp.

Historie

Herdla Golf AS ved Leif Bjørnstad, Arnljot Kjærgård, Atle Færevåg og Harald Bratlie stod for ide og utbyggingen av golfanlegget. Først som en 6 hulls bane som stod ferdig i 2001. Ny bane med 9 hull, puttinggreen, treningshull og stor drivingrange stod ferdig i 2009. Et skotsk team sto for byggingen med banearkitekt Greame Webster i spissen.

De samme personene som startet driftsselskapet Herdla Golf AS, startet klubben Herdla Golfklubb sammen med familie og venner. Det første klubbmesterskapet ble holdt i 2002.

Driftsselskapet Herdla Golf AS drifter banen og står fortsatt for alt vedlikehold og er økonomisk ansvarlig. Herdla Golfklubb får benytte banen som sin hjemmebane uten andre kostnader enn at medlemmene betaler for spill.

Beliggenhet

Det er enkelt å finne frem til Herdla.
Kommer du med bil fra Bergen, følger du skilting til Askøy.
Når du kommer over Askøybroen er det bare å følge hovedveien mot Herdla (Skiltet Herdla)

Kjøretid med bil:

• Fra Bergen Sentrum: ca. 35 minutter
  • Fra Flesland Lufthavn: ca. 45 minutter
  • Fra Askøybroen: ca. 25 minutter

Banen er vanligvis åpen hele året unntatt ved snø og is.

Sommergreener: stengt
Vintergreener: åpen