Forklaring på skilt

Du vil treffe på en del skilt på banen. Vi har fått spørsmål om hvorfor og det vil vi forklare her.

Bruk Greegaffel på Green.

Et nedslagsmerke vil ikke gro hvis ikke det blir reparert. Dessverre er det noen som unnlater å reparere nedslagsmerker. Ha som regel og reparer minst et nedslagsmerke på hver green, selv om du ikke har truffet greenen. Da slipper alle å irritere seg over stygge sår på greenene.

Legg tilbake torv på Fairway

Ingenting er mer irriterende enn å slå ut et perfekt utslag og så lander ballen i et «hull» etter oppslått gress. Derfor, husk å legg tilbake torven som blir slått opp på fairway.

En annen ting er at klipperne ikke liker oppslått torv.

Ikke tillatt med pegger av plas

Plastpegger er det verste en klipper vet. Og dermed også greenkeeperen. Klipperne blir sløve og i verste fall ødelagt.

Lagg riven tilbake i bunker etter bruk

På Herdla har vi robotklippere og det er særs viktig at riven må legges nede i bunkeren etter bruk. Ligger riven utenfor bunkeren vil robotklipperne får problemer og i værste fall bli ødelagt.

Rak etter deg i bunker

Dette er en selvfølgelighet som læres på VTG kurset. Humøret kan bli dårlig av å havne i en bunker, men verre blir det hvis ballen i tillegg lander i f.eks. fotspor. Hvis alle raker, blir det alltid fint.

Snus og sigarettsneiper

At snus, sigarettsneiper, papir, poser, bokser, flasker, etc. blir tatt med etter bruk er bare vanlig dannelse. Heldigvis sjelden å se boss og snusrester på Herdla.

Rop FORE

Dette kan aldri sies nok ganger. Hvis en ball er på avveie skrikes det av full hals FORE!!!!!